Je woord als toverstok

Er zit magie in de woorden die we spreken. Iedereen hanteert deze magie al, het is alleen over het algemeen een onbewust proces. In de podcast-aflevering van deze week en in het blog, schijn ik licht op hoe je die magie bewust kunt hanteren.

Wat je zegt, maak je waar. Wat je vroeger tegen jezelf zei, heb je waargemaakt. Wat je nu tegen jezelf zegt, vormt je toekomst. Je kunt dus nu het besluit nemen om je toekomst bewust te gaan sturen, door middel van de woorden die je zegt en de verhalen die je jezelf over jezelf vertelt.

De formule hiervoor is simpel:

1. Ik-vorm

2.  Tegenwoordige tijd (alsof het al zo is)

3. Positieve formuliering.

De enige waar je enige controle over hebt, ben je zelf. Je kunt niemand en niets anders sturen dan jezelf. Het begint dus altijd met jou. Een goede ‘toverspreuk’ gaat dus uit van jezelf: ik.

Daarnaast zeg je de spreuk alsof het al waar is. Vanuit de tegenwoordige tijd. Je maakt een declaratie voor wat je wilt, alsof het al gebeurd is. De beste formulering hiervoor is ‘Ik ben…’. Als dat je iets te heftig is, kun je ook kiezen voor ‘ik kies…’.

Het is ook belangrijk te bepalen wat je WEL wilt. Niet is vrij simpel te formuleren, maar brengt de aandacht van je hersenen naar datgene dat je niet wilt. Zorg dus dat je programmeert wat je wel wilt, zodat je op geen enkele manier bezig hoeft te zijn met dat wat je niet wil.

De magische factor: Spreek dit hardop. Dat verleent je woorden kracht, je maakt ze tastbaar, je zet de vibratie van die woorden letterlijk neer in de wereld. Daarnaast is er een ‘feedback-loop’ die ervoor zorgt dat je declaratie nog meer kracht krijgt, doordat je niet alleen spreekt, maar ook hoort. Je geeft en ontvangt tegelijk, waardoor de boodschap extra sterk wordt.

Voor meer hierover en hoe dit nu samenhangt met gevoel, luister naar de podcast!

Laat een reactie achter