Het gaat niet om hoeveel je eet…

Het gaat er meer om WAT je eet

Hallo lieve mensen, een kleine (grote?) realisatie die ik vandaag had… Ik ben sinds maandag weer bezig (voor de laatste 3 kilo’s) en doe het op de manier die ik ken en die werkt voor mij: kijken naar de verhouding tussen de vetten en de koolhydraten, geen snelle koolhydraten, veel groente en fruit (dat is de snelle koolhydraat uitzondering), de calorieĆ«n een beetje in de gaten houden, 5 eetmomenten binnen 12 uren, 3 keer per week een half uur lekker sporten (wii!!) en voor de rest werken met mindset en liefde voor mijn lijf <3Ik begon maandag op 65,5 kilo. Niet veel zwaarder dan voor de kerst, maar toch.Op woensdag was het 65. Helemaal fijn!Die dag kwamen er vrienden op bezoek en ik had een lekkere lunch gemaakt: scones en bananen-notenbrood gebakken zonder tarwe en suiker šŸ™‚ Ik was van plan die dag gewoon niet te registreren in de voedingscentrum-app, want ik wist al dat het qua verhoudingen en calorieĆ«n niet al te best zou zijn, hahaha.En dat was zo. Want ik vulde het toch in, omdat ik dat aan mezelf had beloofd, en ik had een dag van tegen de 3000 calorieĆ«n. Wat bijna twee keer is wat ik normaal zou eten.Oef.Gisteren normaal gegeten, beetje rekening gehouden met die ietwat overvloedige dag, en vanmorgen…64,7!Dit bevestigt voor mij wat ik al wist:

  • het gaat meer om WAT je eet dan om hoeveel
  • je mind- en brainset zijn ongelooflijk belangrijk 
  • je komt niet zonder meer aan van een keer uit de band springen
  • je komt wel aan van de stress die je jezelf bezorgt over afvallen

Dus zorg goed voor jezelf, zonder stress, maak keuzes die bij jou passen en houd je daaraan uit liefde voor je lijf en niet uit angst voor kilo’s, en blijf je focussen op simpelweg gelukkig zijn. <3

Laat een reactie achter